[veuillez défiler vers le bas pour la version française] Porridge? Bleurgh; not for me (unless I’m camping, in which case I’ll tolerate it). Combine oats with sugar (lots of it) and syrup, and it’s a different story: I’m the sort of person who’ll eat flapjack mix straight from the saucepan, and who can’t resist a crumbly, oaty biscuit fresh from the oven. It doesn’t take long to whip up a batch of these scrummy little snacks – and, in my house at least, it takes a serious amount of self-restraint not to demolish them in even less time.
Recipe | Oaty Biscuits
Ingredients: (makes approx. 14)
- 100g oats
- 50g desiccated coconut
- 150g plain flour
- 100g sugar
- 100g butter or margarine (either works fine in my experience)
- 1 tablespoon golden syrup
- 1 teaspoon bicarbonate of soda
- 2 tablespoons boiling water
Method:
- Put the oats, desiccated coconut, flour and sugar in a bowl and stir together.
- Melt the butter and golden syrup in a saucepan over a low heat.
- Dissolve the bicarbonate of soda in the boiling water, then add it to the butter and syrup mixture.
- Pour the wet mixture into the dry mixture, and stir to combine.
- Line two trays with greaseproof paper. Take a spoonful of the mixture and roll it into a ball. Place on the tray and flatten it slightly with the palm of your hand. Make sure you leave a few centimetres between each biscuit.
- Bake at 180°C for 15-18 minutes, or until golden. Transfer to a wire rack to cool… or scoff straightaway!
Recette | Biscuits à l’Avoine
Porridge ? Beurk ; ce n’est pas mon truc (l’exception, c’est quand je fais du camping et je le tolère). Combiner les flocons d’avoine avec beaucoup de sucre et du sirop, et c’est une autre histoire : je mange le mélange galettes à l’avoine directement de la casserole, et je ne peux pas résister un biscuit à l’avoine tout juste sorti du four. Ça ne vous prendra pas beaucoup de temps de préparer une fournée – et chez moi, nous faisons un grand effort de ne pas dévorer toute la fournée tout de suite.
Ingrédients : (pour environ 14 biscuits)
- 100g des flocons d’avoine
- 50g de noix de coco sèche
- 150g de farine
- 100g de sucre
- 100g de beurre ou de la margarine (dans mon expérience, il n’y a aucune différence entre les deux)
- 1 cuillère à soupe de mélasse raffinée (ce qu’on appelle « golden syrup » en Angleterre)
- 1 petite cuillère bicarbonate de soude
- 2 cuillères à soupe d’eau bouillante
Préparation :
- Dans un saladier, mélangez les flocons d’avoine, la noix de coco sèche, la farine et le sucre.
- Faites fondre le beurre et la mélasse raffinée dans une casserole à feu doux.
- Dissoudrez le bicarbonate de soude dans l’eau bouillante, puis l’ajouter au mélange beurre-sucre.
- Versez les ingrédients liquides dans le saladier, et mélangez les ingrédients secs et liquides.
- Doublez deux plaques avec du papier caisson. Prenez une cuillère à soupe de pâte, et formez-la dans une petite boule (ça pourrait être utile d’avoir de farine à proximité pour cette étape !). Placez la boule de pâte sur la plaque et aplatissez-la. Laissez quelques centimètres entre chaque biscuit.
- Faites cuire les biscuits à 180°C pendant 15-18 minutes, ou jusqu’à ce qu’ils deviennent dorés. Laissez les biscuits rafraîchir sur une grille à pâtisserie – ou engloutissez-les tout de suite !
Mmmmm yumyum! I’m not a fan of coconut taste though, do you think it would work okay without the desiccated coconut? xx
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You could definitely substitute the desiccated coconut for extra oats 🙂 I originally made these for my Commonwealth Award with Guides years ago; Anzac biscuits have oats and desiccated coconut in, hence the coconut here. Weirdly, I hate fresh coconut but like it desiccated, especially in Bounty bars!
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Yum! I love an oaty biccie, I’ll be giving these a go 🙂
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They’re such a trusty, fail-safe option, aren’t they? When it comes to supermarket biscuits, only a custard cream trumps a hobnob for me 🙂
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